Οι απρόοπτες διακοπές της Καλλιόπης, Αναστασία Μιχαηλίδου

Αναστασία Μιχαηλίδου

Οι απρόοπτες διακοπές της Καλλιόπης

Ήταν Ιούλιος όταν η 17χρονη Καλλιόπη θέλησε να πάει με τους φίλους της διακοπές σ’ ένα νησί. Μόνοι, ολομόναχοι, χωρίς γονείς να σου λένε τι να φας και τι ώρα να ξυπνήσεις. Χωρίς μικρότερα αδέλφια να σου παίρνουν τα πράγματα και να σε ειρωνεύονται! Αυτή και οι φίλοι της. ΜΟΝΟ! Βέβαια, υπήρχε ένα πρόβλημα! Οι γονείς της! Ποιος θα το φανταζόταν ότι οι ίδιοι μας οι γονείς είναι ένα πρόβλημα! … Έπρεπε να τους το πει. Έτσι, την επόμενη μέρα πήγε στην κουζίνα πρωί πρωί, ετοίμασε ένα βασιλικό πρωινό για τους γονείς της και τα αδέλφια της και τους άφησε στο τραπέζι ένα γράμμα, το οποίο έγραφε:
«Αγαπητή μαμά και λατρευτέ μπαμπά!
Πριν αρχίσετε να μπαίνετε στο ζουμί του γράμματος πάρτε ένα από εκείνα τα χαπάκια που είναι πάνω στη χαρτοπετσέτα. Συνεχίζω, έφυγα για διακοπές μαζί με τους φίλους μου για δύο εβδομάδες! Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα που θα πάμε. Φυσικά πήρα λεφτά από το συρτάρι, και όταν μπορέσω θα σας τα δώσω πίσω!
Σας αγαπώ πολύ,
με αγάπη η λατρεμένη και κακομαθημένη κόρη σας!»

Μόλις το διάβασαν οι γονείς κοιτάχτηκαν και έτρεξαν ο ένας στο συρτάρι με τα λεφτά και η άλλη στο δωμάτιο της Καλλιόπης! Βλέπετε είναι δύσκολο να πιστέψεις ένα τέτοιο γράμμα!

Η Καλλιόπη ήταν μα κοπέλα με πολλή εσωτερική δύναμη και ταπεραμέντο. Ψηλή, κοκκινομάλλα, τα φρύδια της καλογραμμένα και τα μάτια της καταπράσινα. Η μύτη της γαλλική και τα χείλια της μικρά, πολύ μικρά αλλά σε τραβούσαν. Ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα.


Έτσι πήγαν στο λιμάνι και φύγαν κατευθείαν για Σάμο. Μόλις έφτασαν, μείναν με ανοιχτό στο στόμα! Ξετρελάθηκαν! Μόνο ο Στάθης δεν τρελάθηκε, γιατί οι γονείς του είναι δικηγόροι και τον πήγαινα κάθε χρόνο σε τέτοια μέρη.
Πήραν ταξί και έφτασαν στο ξενοδοχείο. Με το που κατέβηκαν από το ταξί τους ξαναέπεσε το σαγόνι ίσαμε εκεί κάτω. Πέντε αστέρων, σου λέει… Μες τη χλιδή! Τα παλιόπαιδα!... και αποχαιρέτησαν τους γονείς τους μόνο με ένα γράμμα! Και τα χρήματα για το ξενοδοχείο δεν ήταν λίγα! Μπαίνοντας μέσα όλα έλαμπαν! Οι καναπέδες δερμάτινοι, οι τοίχοι βαμμένοι χρυσοί, κάτι πολυέλαιοι και κείνοι χρυσοί! Δεν ήξεραν πού να πρωτοκοιτάξουν! Ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, τα εξερεύνησαν, πάλι τα ίδια χρυσαφιά και ασημένια χρώματα· τώρα άρχισε να τους φαίνεται λίγο κιτς, αλλά τα κρεβάτια νερού και το μπάνιο με τη σάουνα ήταν τα καλύτερα!
Μπαίνοντας στο μπάνιο η Καλλιόπη και βλέποντας ένα καλαθάκι γεμάτο σαπουνάκια θυμήθηκε τη φίλη της την Κατερίνα από την Αγγλία που μιλούσαν στο internet. Της είχε πει όταν πάει σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο να βουτάει ό,τι βρίσκει! Κι έτσι άρχισε από τα σαπουνάκια! Το μεσημέρι συνέχισε με τα φρούτα και στον βραδινό χορό, που διοργάνωσε το ξενοδοχείο, τα σοκολατάκια! Εκείνος ο χώρος όπου έγινε ο χορός ήταν σαν παλάτι. Όλοι ντυμένοι στην τρίχα με τα γοβάκια τους και τα χρυσαφικά τους, κι αυτοί, οι δικοί μας, ας μην αναφέρω πώς ήταν γιατί διαβάζουν και μικρά παιδιά! Τέλος πάντων…
Πέρασαν τέλεια στις διακοπές τους! Τις δύο τελευταίες μέρες άρχισαν να σκέφτονται λίγο και τι θα κάνουν όταν θα γυρίσουν σπίτι τους! Πώς θα το εξηγούσαν στους γονείς τους. Γιατί, φυσικά, με ένα γραμματάκι όλο ορθογραφικά και μουτζούρες δε θα καθάριζαν! Θα μου πείτε γιατί, τόσες μέρες δε μιλούσαν με τους δικούς τους; Όχι, το είχαν σκεφτεί κι αυτό τα σκασμένα! Άλλαξαν νούμερο, για να μην τους βρούνε αλλά να μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους! Την ημέρα της αναχώρησης αποφάσισαν να πάνε στο μουσείο του νησιού. Όχι πως ήθελαν, αλλά για χατίρι των γονιών τους. Ε, και μετά καταλαβαίνετε… θα έβγαζαν φωτογραφίες από το μουσείο, θα τις έδειχναν στους γονείς τους λέγοντας: Δε βλέπετε εμείς στο νησί δεν καθόμασταν όλη μέρα με τους καφέδες αλλά πήγαμε σε μουσεία, κάναμε βόλτες στα σοκάκια και ποιος ξέρει τι άλλο θα σκεφτούν!
Το απόγευμα μπαίνοντας στο πλοίο για Αθήνα άρχισαν όλοι να στραβοκαταπίνουν. Φτάνοντας στον Πειραιά άρχισαν να έχουν δύσπνοια. Φτάνοντας στην εξώπορτα του σπιτιού τους άρχισαν να έχουν τάση για λιποθυμία. Ε, τελικά, μπαίνοντας μέσα λιποθύμησαν!

Από τότε δεν ξαναπήγαν πουθενά χωρίς να το συζητήσουν με τους γονείς τους. Οι γονείς της Καλλιόπης ήταν πολύ θυμωμένοι, αλλά επειδή την είδαν που λιποθύμησε, αντί να τη μαλώσουν έκαναν κάτι πολύ έξυπνο! Της έγραψαν ένα γράμμα, το οποίο έλεγε:
«Αγαπητή μας κόρη,
εμείς οι γονείς σου και τα αγαπημένα σου αδέρφια, που στο γράμμα σου δεν τους έδωσες φιλιά, πάμε διακοπές για τρεις βδομάδες! Φαγητό έχει για τρεις μέρες. Για να μην χαρείς σου λέμε ότι θα έρχεται η γιαγιά κάθε δύο μέρες, όχι για να σου φέρνει φαγητό, αλλά για να βλέπει αν έχεις κουβαλήσει κανέναν από εκείνους τους βρομερούς και μπιχλιασμένους φίλους σου. Α, γλυκιά μου, και όταν θα γυρίσουμε σπίτι να λάμπει, όπως το ξενοδοχείο που πήγατε. Σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέσαι πώς ξέρουμε ότι το ξενοδοχείο λαμποκοπούσε! Γλυκιά μου, σε περίπτωση που δεν υπολόγισες το ταξίδι το υπολόγισε ο μπαμπάς, βλέποντας ότι λείπουν από το συρτάρι επτά χιλιάδες ευρώ. Οπότε, όπως τα είπαμε! Το σπίτι λαμπίκο, α, και το ψυγείο γέμισέ το με τα χρήματα που ελπίζω να σου περίσσεψαν από το ταξίδι, γιατί δεν έχει λεφτά στο σιρτάρι! Άντε, μωρό μου, καλό καλοκαίρι.
Οι γονείς σου και τ’ αδέρφια σου.»

12 σχόλια:

  1. Αναστασία μου το κείμενό σου είναι ΦΟΒΕΡΟ!!! Χιουμοριστικό, δισκεδαστικό και ΦΥΣΙΚΑ υπέροχο οπως όλες οι ιδέες σου!!!




    !!!ΕΥΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧ ΩΡΑΙΟ ΗΤΑΝ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΧ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ
    !!!ΔΗΜΗΤΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο και διασκεδαστικό!!!!!!!!!!

    Γιάννης!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...........ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧ ακομα γελαω χαχαχαχαχχχαχαχχχαχα.........χιχιχιχιχιχιχιχι ουφ κουραστικα χαχαχαχαχαχ χιχιχιχιχιχ χεχεχεχεχεχεχεχ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ήταν...... όχι μόνο ΦΟΒΕΡΟ αλλά δεν έχω λόγια....πολύ γέλιο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ έξυπνο και αστείο μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σου κορίτσι μου. Πολύ έξυπνο και ωραίο θέμα!!! Τους την έφεραν κανονικά οι γονείς τους!!!

    Φιλάκια, Ιφιγένεια!!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaxaxaxaxaxa, ta spaei re mpravo. o FiL eimai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχαχαχαχαχαχ μπραβο ρε τα σπαει εισαι ταλεντο. ο ΦιΛ ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά μια αρκετή διασκεδαστική ιστορία... Έχω πολύ καιρό ν' ακούσω μια σαν κι αυτή.

    Σίγουρα είναι κάτι το πρωτότυπο.
    Μπράβο σου! =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή